İletişim için

Portakal'ın Faydaları



İyi Portakal Nasıl Anlaşılır?

- Yumuşak noktalardan ve kalıp izlerden kaçınılmalı.

- Düzgün kabuk dokusu olan, sağlam ve ağır olanlar tercih edilmelidir.

- Daha fazla antioksidan için tam olgunlaşmamış portakal tercih edin.

Portakal Nasıl Saklanır ?

- Hasattan sonra portakal solunuma devam eder. Solunumun fazla olması karbondioksit üretimini arttırdığı için küflenmeyi hızlandırır.

- Oda sıcaklığında (20°C) karbon dioksit salınım miktarı saatte kilogram başına 28 mg'dır.

- Buzdolabı karbondioksit salınımını azaltır ve vitamin içeriğini koruyarak raf ömrünü arttırır.

- Plastik torba veya kap yerine açıkta saklamak küflenmeyi geciktirir.

Hazırlama

- Vitamin kayıplarına neden olacağından, pişirmeye çok uygun değildir.

Portakal'ın sağlığa katkısı

- C vitamini suda çözünebilen iyi bir antioksidandır. Serbest radikalleri zararsız hale getirir.

- DNA içindeki mutasyonların kansere dönüşümünü engeller.

- Serbest radikallerin hücrelerde ve moleküllerde neden olduğu inflamasyonu engeller.

- Serbest radikallerin kolesterolü oksitlemesini engelleyerek inme ve kalp krizini engeller.

- Soğuk algınlığını önlemeye yardımcıdır.

- Çok iyi bir posa kaynağıdır.

- Kalsiyum oksalat böbrek taşını önlemeye yardımcıdır.

- Ülseri önleyici, mide kanser riskini azaltıcı etkisi vardır.

- Portakal kabuğu bileşimi kolesterol düşürmede statin ilaçlar kadar etkilidir.

- Romotoid artirite karşı koruyucudur.

Portakal'ın en çok bulunduğu aylar

- Aralık, Ocak, Şubat