Kuru Soğan'ın Faydaları
İyi Soğan nasıl seçilir?
- Şekli düzgün, filizlenmemiş, çürüme belirtisi olmayanlar tercih edilmelidir.
Soğan nasıl saklanır?
- Oda sıcaklığında, iyi havalandırılmış, ışık ve ısıdan uzak olacak şekilde saklanabilmektedir.
- File içerisinde saklanmalıdır. Soğanın cinsine göre ortalama 1 ay saklanabilir.
- Kesilmiş soğan ise 1 gün buzdolabında saklanabilir. Lezzet kaybı göz önünde bulundurulmalıdır.
Hazırlama
- İçerisindeki bileşiklerin gözü sulandırmasından dolayı su altında soyulabilir. Ancak bu şekilde vitamin kayıpları söz konusu olduğu unutulmamalıdır.
- Pişirerek veya taze kullanılabilmektedir. Pişirerek kullanımda içerisindeki bileşikler daha çok açığa çıkacağından yemeklere aroma verir.
Sağlığa Katkısı
- Kuarsetin ve antosiyaninlerle kükürtlü bileşenlerin bir arada bulunduğu iyi bir kaynaktır. Larinks, kolorektal, yumurtalık kanserine karşı koruyucudur.
- Kemik ve bağ dokusu desteği için faydalıdır.
- Antiinflamatuar faydaları vardır.
- Antibakteriyel faydaları vardır.
En Çok Bulunduğu Aylar
Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart