İletişim için

Kuru Soğan'ın Faydaları



İyi Soğan nasıl seçilir?

- Şekli düzgün, filizlenmemiş, çürüme belirtisi olmayanlar tercih edilmelidir. 

Soğan nasıl saklanır?

- Oda sıcaklığında, iyi havalandırılmış, ışık ve ısıdan uzak olacak şekilde saklanabilmektedir.

- File içerisinde saklanmalıdır. Soğanın cinsine göre ortalama 1 ay saklanabilir.

- Kesilmiş soğan ise 1 gün buzdolabında saklanabilir. Lezzet kaybı göz önünde bulundurulmalıdır.

Hazırlama

- İçerisindeki bileşiklerin gözü sulandırmasından dolayı su altında soyulabilir. Ancak bu şekilde vitamin kayıpları söz konusu olduğu unutulmamalıdır.

- Pişirerek veya taze kullanılabilmektedir. Pişirerek kullanımda içerisindeki bileşikler daha çok açığa çıkacağından yemeklere aroma verir.

Sağlığa Katkısı

- Kuarsetin ve antosiyaninlerle kükürtlü bileşenlerin bir arada bulunduğu iyi bir kaynaktır. Larinks, kolorektal, yumurtalık kanserine karşı koruyucudur.

- Kemik ve bağ dokusu desteği için faydalıdır.

- Antiinflamatuar faydaları vardır.

- Antibakteriyel faydaları vardır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart